Jälkkäri

Koululaisten lakisääteinen iltapäivätoiminta

Koululaisten iltapäivätoiminnan tavoitteena on tukea kodin ja koulun kasvatustyötä sekä lapsen tunne-elämän kehitystä ja eettistä kasvua. Jälkkäri on pienelle koululaiselle turvallinen ympäristö koulupäivän jälkeen ammattitaitoisten aikuisten kanssa.

Koululaisten iltapäivätoimintaa (Jälkkäri) Jyväskylässä koordinoi Jyväskylän kaupungin opetuspalvelut. Seuralla on kaksi Jälkkäriryhmää, jotka painottuvat liikuntaan. FCV:n jälkkäriryhmät toimivat Jyskän ja Vaajakummun kouluilla.

Ryhmissä lapsia on yhteensä noin 60. Ryhmien ohjaajat ovat kasvatusalan ammattilaisia, joilla on myös tausta urheilu/valmennustoiminnasta. Ryhmät ovat liikuntapainotteisia, kuitenkin kaikki muissakin Jyväskylän jälkkäreissä toteutuvat tavoitteet toteutetaan.

Lapsille kuuluu iltapäivään välipala, rauhoittumishetki sekä mahdollisuus läksyjen tekemiseen, tarvittaessa ohjaajan tukemana. Ryhmissä korostuu sosiaalisten taitojen opettelu liikunnan avulla. Ulkoilulla on tärkeä rooli. Omaehtoisella, pakottomalla liikkumisella on pääpaino toiminnan suunnittelussa. Pyrimme kouluvuoden aikana löytämään jokaiselle lapselle oman, mieleisen tavan liikkua. Lapsen tai perheen niin halutessa autamme myös liikuntaharrastuksen löytämisessä.

Ryhmät

Vaajakummun koululla ja Vaajakosken liikuntahallilla toimivassa Nappiksessa lapsia on 25 ja Jyskän koululla toimivassa Riemussa 45 lasta.

Yhteystiedot

  • Nappis p. 0406683411

  • Riemu p. 0406684433

Last updated