Kortteliliiga

"Jotta kesällä olisi kivempaa!"

Kortteliliigan toiminta-ajatuksena on järjestää 5-12 -vuotiaille tytöille ja pojille jalkapallon harrastusmahdollisuus lähikentille eri puolille kaupunkia. Mukaan voi tulla, vaikka ei olisi koskaan ennen jalkapalloa harrastanut. Harjoittelu on leikinomaista jalkapallon perustaitojen oppimista pelien, leikkien ja kisailujen avulla. Toiminnassa korostetaan Suomen Palloliiton Kaikki Pelaa –ideologiaa, jossa kaikille mukana oleville taataan yhtäläinen mahdollisuus osallistua.

Kortteliliiga järjestetään kolmen seuran yhteistyössä. JJK, JYPK ja FCV tarjoavat pelaajilleen samat edut ja yhtä laadukkaan toiminnan.

Vuonna 2019 Jyväskylän kenttäurheilijat liittyivät mukaan yhteistyöhön ja tarjolle tuli myös mahdollisuus osallistua kortteliurheilukouluun, jossa joukkueen valmentajat ohjaavat kaksi harjoitusta viikossa yhdistäen jalkapallo- ja yleisurheiluharjoituksia. Rinnalla tarjotaan vaihtoehtona osallistua sekä kortteliliigaan ja urheilukouluun, jolloin näistä saa alennuksen. Edelleen seurat tarjoavat myös toimintaa toisistaan irrallisina.

kortteliliiga.fi

Harjoitukset

Harjoitukset järjestetään lähikentillä kerran viikossa toukokuusta syyskuun puoleen väliin, heinäkuu huilataan. Kortteliliigalla on omat harjoitusoppaat pienemmille ja isommille pelureille. Valmentajat noudattavat oppaiden ohjeita ryhmään sopivaksi soveltaen. Pienimpien harjoitukset kestävät 45 minuuttia, isompien 60 minuuttia.

Pelitapahtumat

Kesän aikana järjestetään viisi pelitapahtumaa Viitaniemen kentällä, jossa 1000 pelaajaa pääsee testaamaan taitojaan otteluissa. Kymmenellä pienellä kentällä pelit pyörivät aamusta iltapäivään asti.

Valmentajat, apuvalmentajat

Kaikki Kortteliliigan valmentajat osallistuvat yhteiseen koulutustilaisuuteen. Osa valmentajista on lasten vanhempia, osa muualta rekrytoituja valmentajia ja joka kentällä apuna on nuoria apuvalmentajia.

Siirtyminen ikäkausijoukkueisiin

Kesän kortteliliigan päätyttyä kaikki pelaajat kutsutaan kokeilemaan pelaamista ikäkausijoukkeissa ja kaikille halukkaille pyritään löytämään oikean tasoinen joukkue, tarvittaessa yhteistyöseuroista, jos omasta ei löydy.

Last updated